6. října 2010

Kuřecí salát s vlašskými ořechy

kuřecí maso 300 g, jablka 2 ks, celer 100 g, ořechy vlašské 50 g, salát hlávkový 8 list, citron, petržel zelená, jogurt bílý 150 ml, olej, sůl, pepř bílý

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě s celou cibulí doměkka. Jádra vlašských ořechů rozsekáme na kousky, několik jich ponecháme v celku na ozdobení. Oloupaný celer jemně ustrouháme a promícháme s jogurtem, ochuceným lžičkou oleje, citronovou šťávou, solí a špetkou bílého pepře. Nakonec přidáme jablka nakrájená na kostičky. Vše dobře promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a jednotlivé porce poklademe plátkem citronu a půlkou vlašského ořechu.


Žádné komentáře:

Okomentovat