8. června 2010

Valentýnská kulajda

1l vody, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 1 kelímek zakysané smetany / 200 ml /, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet nebo citrónová šťáva, 2 vejce, kopr /čerstvý nebo sterilizovaný/, 300 g čerstvých hub /nebo hrst sušených/

Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a nadrobno nasekanou cibuli. Po 15 minutách přidáme kousky hub /sušené předem chvíli povaříme v mléce a scedíme/. Když je vše měkké, vlijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Necháme přejít varem, dochutíme octem nebo citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Každou porci doplníme půlkou vařeného vejce. Nemáme-li vejce uvařené, můžeme vejce také rozklepnout přímo do polévky a povařit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat