8. června 2010

Těstoviny s houbami v ztracené vodě

500 g těstovin (raději drobnější), 1 l slaného vývaru, cibule, 2 pórky,, rajský protlak nebo kečup, 2 cl oleje, 2 dcl vody, hrst sušených hub, bazalka, oregáno (případně koření na těstoviny), sůl, sýr na posypání

Do hrnce , do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou cibuli a syrové těstoviny a krátce opražíme do zlatova. Potom přilijeme vývar, houby namočené ve 2 dcl vody (i s vodou), nakrájený pórek, lžičku soli a trochu kečupu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Asi po 15-20 minutách voda zcela vymizí, hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít pod pokličkou. Na závěr přidáme bazalku nebo oregáno (může být i trocha koření na těstoviny). Sypeme strouhaným sýrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat