8. června 2010

Kuřecí taštičky se žampiony

4 lžíce olivového oleje; 200 g drobných žampionů nakrájených na plátky; hrst nasekané petrželky; 1 velký stroužek česneku, rozmačkaný; 380 g listového těsta; (lépe pláty než balíčky); 4 kuřecí prsa bez kůže; 1 rozšlehané vejce ; sůl, pepř

V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou. Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete; poté odstavte, aby směs trochu vychladla. Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky. Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka. Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby,aby se kraje těsně překrývaly, a stisknutím je spojte. Taštičky potřete rozšlehaným vejcem. Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech a pečte půl hodiny,až se těsto nafoukne a zezlátne. Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout. Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat