8. června 2010

Kuřecí prsa na žampionech

500 gr kuřecí prsa, 3 ks větší cibule, 20 dkg čerstvých žampiónů, tvrdý sýr, rajčata, kyselé okurky, hořčice plnotučné nebo lépe dijónska, čerstvá feferonka, tymián a bazalka, 1 až 2 palice česnek

Do pekáčku vymazaného máslem vložíme na plátky nakrájenou cibuli, na ní vložíme pokrájené žampiony, na plátky česnek, rajčata, okurky a rozsekanou feferonu. Přidáme lístečky bazalky a tymiánu. Plátky masa rozklepeme posolíme a potřeme hořčicí a posypeme čerstvě drceným zeleným pepřem. Vložíme do pekáčku a zasypeme strouhaným sýrem. Navrch opět přidáme plátky másla a nakonec vyrovnáme na plátky nakrájené  a osolené brambory. Poté přikryjeme vrchním pekáčem a v troubě pečeme na asi 200°C. Po 25 min. vyndáme a výpekem poléváme brambory. Vrátíme do trouby a pečeme. Na konci přípravy, před podáváním, na brambory nasypeme jemně sekanou čerstvou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat