8. června 2010

Pečené kuře na toskánský způsob

1 kuře, 400 g špaget, 100 g čerstvých hub, 40 g sádla, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžíce oleje, drůbeží vývar

Vykuchané kuře omyjeme, osušíme a uvnitř i zevně osolíme. Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, podusíme v rozehřátém sádle, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vodou a udusíme do měkka. Promícháme s uvařenými špagetami, posypeme nasekanou zelenou petrželovou natí a naplníme kuře. Zbytek špaget odložíme do tepla. Otvor kuřete zašijeme, kuře opečeme v rozehřátém oleji, podlijeme drůbežím vývarem a upečeme do měkka.. Odložené špagety dáme na mísu a doprostřed položíme kuře. Podáváme s rajským salátem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat