8. června 2010

Smetanové kuřecí řízky se žampiony

4 kuřecí řízky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř
omáčka : 2 cibule, 400 g žampionů, 300 ml smetany, 200 ml vývaru, 2 lžíce čerstvých bylinek, 4 lžíce bílého vína, sůl, pepř

Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi opečeme, jakmile se na mase vysráží bílkoviny, maso obrátíme a hned vyndáme, aby se nevysušilo. Na zbylém tuku opečeme cibuli a plátky žampionů. Přilijeme vývar, smetanu a vše krátce povaříme. Přidáme bylinky, omáčku osolíme, opepříme a ještě necháme přejít varem. Poté řízky vložíme do omáčky, prohřejeme a nakonec omáčku ochutíme vínem. Podáváme se zázvorovou nebo kari rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat