8. června 2010

Kuřecí kari s hráškem a žampióny

kuřecí řízky,cibule, kari koření (pálivé i nepálivé), olivový ole, sůl, pepř, podravka, grilovací koření, česnek (3-4 stroužky), mražený hrášek, žampiony, petrželka, smetana (kysaná i sladká), světlá jíška Knorr, těstoviny (penne)

Do rozpáleného olivového oleje dáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, necháme zatáhnout. Když nám maso začíná hnědnout, přidáme cibuli nakrájenou také na kostičky. Necháme zesklovatět a posypeme kari. Malinko opečeme (pozor, kari může žhořknout) a zalijeme smetanou(dávám půl na půl kysanou se sladkou). Necháme probublávat a přisypeme zelený hrášek a žampiony(dávám obojí mražené).Když se všechno prohřeje ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením a podravkou.Pokud se nám omáčka zdá příliš řídká, přidáme trochu světlé jíšky a provaříme. Nakonec přidáme rozdrcený česnek a petrželku a už nevaříme. V pánvi promícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat