8. června 2010

Máčanka

1/3 kg hovězího masa, 3 čerstvé houby nebo hrst sušených, cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, ocet, tuk

Maso spolu s pokrájenými houbami dáme vařit, až změkne. Pak ho vyndáme a rozkrájíme na malé kousky a opět vložíme do hrnce. Přidáme česnek, osolíme, opepříme a ještě chvíli vaříme. Mezitím v hrníčku rozmícháme vodu s moukou a vylijeme do vařící polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme octem.Na pánvi rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibulku a přisypeme sladkou papriku. Polévku nalejeme na talíř, kde mačanku posypeme cibulkou a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat