8. června 2010

Telecí guláš se žampióny

750 g telecího masa, 30 g přepuštěného másla, 3 velké cibule, stroužek česneku, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, po 1/2 lžičky majoránky a tymiánu, 125 ml bílého vína, konzervu žampionů (370 g), 125 ml smetany, svazek pažitky

Maso nakrájíme na velké kostky, prudce a krátce opečeme v kastrolu na másle, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a osmahneme. Přidáme sůl, pepř, papriku, majoránku a tymián, přilijeme víno a přikryté dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Občas zamícháme. Houbu spolu se smetanou vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme pažitkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat