8. června 2010

Stehýnko v houbové omáčce

100 g žampionů, 1 kuřecí stehýnko, 1 lž.oleje, sul, pepř, 1 stroužek česneku, 1 lž.instantní houbové omáčky, 1 lž.suchého sherry, 1 lž.snítky petrželky

Žampiony očistíme, a nakrájíme na plátky. Kuřecí stehno omyjeme, osušíme, a v rospáleném oleji opečeme ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem, česnek prolisujeme k masu. Pak stehýnko vyjmeme. Na zbylém tuku orestujeme houby,asi 3 min. Přidáme 125 ml vody, necháme přejít varem, přimícháme instantní omáčku, opět necháme přejít varem,a nakonec dochutíme sherry. Kuřecí stehýnko přidáme do omáčky, a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 min . Podáváme s rýží, a kousky rajčat. Ozdobíme petrželkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat