14. února 2010

Slovenska bramborová polevka

4 dkg cibulky, 3 dkg másla, 2 špetky sladké papriky, 4 větší brambory, sùl,1/8 l kyselé smetany, 1 polévková lžžíce mouky

Nejprve oloupáme a jemně posekáme cibulku, kterou na másle zpěníme do ružova; pak přidáme na špičku nože sladké papriky a asi 4 prostřední syrové, oškrábané a na kostečky nakrájené brambory. Osolíme je a dusíme na omastku bez podlévání asi 10 minut, potom teprve přilejeme potřebné množství horké vody; za chvíli jsou brambory do měkka vařeny.Nakonec polévku zakloktáme 1/8 kyselé smetany s 1 lžicí mouky. Tato výborná polévka je hotova asi za dvacet minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat