4 dkg cibulky, 3 dkg másla, 2 špetky sladké papriky, 4 větší brambory, sùl,1/8 l kyselé smetany, 1 polévková lžžíce mouky
Nejprve oloupáme a jemně posekáme cibulku, kterou na másle zpěníme do ružova; pak přidáme na špičku nože sladké papriky a asi 4 prostřední syrové, oškrábané a na kostečky nakrájené brambory. Osolíme je a dusíme na omastku bez podlévání asi 10 minut, potom teprve přilejeme potřebné množství horké vody; za chvíli jsou brambory do měkka vařeny.Nakonec polévku zakloktáme 1/8 kyselé smetany s 1 lžicí mouky. Tato výborná polévka je hotova asi za dvacet minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat