16. února 2010

Piškotová rolada

14 dkg cukru utřeme s 5 žloutky a do utřeného přidáme kávovou lžičku rumu, z 5 bílkù sníh zvolna zamícháme se 7 dkg pšeničné mouky a 7 dkg bramborové moučky Solamyl.Plech na koláče vyložíme pergamenovým papírem, papír pomastíme, posypeme slabě hrubou moukou, těsto na něj rozestřeme asi 1 cm vysoko a v dobře vyhřáté troubě do ružova upečeme. Za tepla papír sejmeme, pečenou roládu natřeme zavařeninou a zlehka zavineme. Roládu rozkrájíme a jednotlivé øezy ozdobíme jablkovou pěnou.
Jablková pěna: okrájíme jablka, zbavíme je jader a okvětí, vložíme na pekáč, podlejeme 2 lžicemi vody a dáme dusit. Udušená jablka dáme vychladnout, prolisujeme a smísíme s 1 bílkem, 6 dkg cukru a utřeme na pěnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat