Do osolené vařící vody (může být i vývar) vložíme sójové maso a vaříme do změknutí (granulát - 10 min.). Potom sóju slijeme, propláchneme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme maso na nudličky a cibuli na jemno. Maso s cibulkou dáme do misky, okořeníme, přidáme vejce, solamyl, olej, wor. a sój. omáčku a nakonec vychladlé sójové maso. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet (nejlépe 2 hodinky nebo přes noc). Takto připravené maso na rozehřátém oleji za stálého míchání osmahneme. Lze do směsi přidat pokrájené čínské zelí, pórek, kapii, černé houby či arašídy. Hotovou směs rozdělíme na nahřáté talíře. Přebytečný olej slijeme, dochutíme kari kořením a vegetou, necháme přejít varem. Masou touto šťávou přelijeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. srpna 2010
Vepřová čína se sojovým masem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat