4. srpna 2010

Vepřová čína se sojovým masem

100 g sójového masa (granulát), 100 g vepřového masa z kýty nebo 100 g kuřecího masa, větší cibule, 1 polévková lžíce solamylu, 1 vajíčko, 4 polévkové lžíce rostliného oleje, 1 lžička kari koření, 3 polévkové lžíce worcesterské omáčky, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 lžička vegety, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, můžeme použít i kořenící směs na čínu, olej na smažení

Do osolené vařící vody (může být i vývar) vložíme sójové maso a vaříme do změknutí (granulát - 10 min.). Potom sóju slijeme, propláchneme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme maso na nudličky a cibuli na jemno. Maso s cibulkou dáme do misky, okořeníme, přidáme vejce, solamyl, olej, wor. a sój. omáčku a nakonec vychladlé sójové maso. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet (nejlépe 2 hodinky nebo přes noc). Takto připravené maso na rozehřátém oleji za stálého míchání osmahneme.  Lze do směsi přidat pokrájené čínské zelí, pórek, kapii, černé houby či arašídy. Hotovou směs rozdělíme na nahřáté talíře. Přebytečný olej slijeme, dochutíme kari kořením a vegetou, necháme přejít varem. Masou touto šťávou přelijeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat