4. srpna 2010

Kořeněné telecí rolády se šunkou

4 telecí plátky (po 180 g), sůl, pepř, 2 lžičky strouhaného křenu (nebo křenu ze skleničky), 2 plátky šunky, 2 větší kyselé okurky, 3 cibule, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 400 ml vývaru, 1 lžíce jíšky /instant/

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a pak osolíme, opepříme a potřeme křenem. Plátky šunky rozpůlíme, okurky podélně nakrájíme a pak obojí rovnoměrně rozdělíme na telecí maso, které srolujeme a pevně převážeme režnou nití nebo sepeneme párátky.Cibuli oloupeme a rozpůlíme, případně nakrájíme na čtvrtky. Mrkve očistíme, omyjeme a podélně nařežeme na špalíčky. Roládičky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme k nim zelelninu, krátce ji osmažíme a poté vše podlijeme vývarem. Přiklopíme a nechámepři mírné teplotě asi 45 minut dusit.Rolády vyjmeme a dáme na teplé místo. Šťávu zahustíme jíškou. Pak do ní telecí maso vrátíme. Servírujeme s bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat