4. srpna 2010

Krůta na smetaně

900 g krůty (4 porce), 100 g másla, 1 dl oleje /proti přepalování másla/, větší cibule, 2 dl smetany, 1 lžíce hladné mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g žampiónů nebo 2 lžíce sušených hub, pepř, sůl

Očištěné porce krůty opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme do měkka. Měkké porce vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme). Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme. Pak přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu, přidáme krůtu a prohřejeme. Přisolíme a podáváme s opečenými brambory nebo s dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat