4. srpna 2010

Krůtí stehno na tymiánu

1 větší krůtí stehno, cibule, trochu mouky, 1 polévková kostka nebo vývar, čerstvý tymián, 2 dcl červeného vína, tuk ztužený, sůl

Osolené krůtí stehno obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ze všech stran na pánvi. Ve výpeku zarestujeme pokrájenou cibulku. Na ní vložíme opečené maso, snítky tymiánu, můžeme přidat trochu nerafinovaného cukru, podlijeme vývarem a červeným vínem a pod poklicí dusíme zvolna do měkka. Hotové maso vyjmeme a vydušeninu odvaříme na menší objem, případně vydusíme na tuk. Přírodní šťávou pak přeléváme porce masa. Podáváme se štouchanými brambory, těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat