7. prosince 2009

Hrachové šišky se slaninou

pro 4 osoby: 500 g sušeného hrachu, 3 vejce, sůl, pepř, polohrubou mouku podle potřeby, 150 g anglické slaniny, kousek zeleného pórku

Sušený hrách nasypeme do hrnce, zalijeme ho studenou vodou a necháme přes noc namočený. Nabobtnalý hrách pak uvaříme doměkka a rozmixujeme. Hrachovou kaši postupně naléváme do plátněného ubrousku a vymačkáme z něj téměř všechnu tekutinu. Tuto mírně vlhkou hmotu nasypeme do misky, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Pokud bude řídké, přidáme trochu mouky. Pórek krátce oblanšírujeme ve vroucí vodě a nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Z hrachového těsta tvoříme válečky. Každý obalíme plátkem anglické slaniny a svážeme pórkem. Šišky naskládáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme teplé buď samostatně, nebo se zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat