pro 4 osoby: 500 g vyluštěných zelených fazolí, cibule, 2 lžíce oleje, 200 g zakysané smetany, sůl, pepř, 150 g plátků anglické slaniny, 100 g šťovíku
V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme do ní fazole a 5 minut je povaříme. Potom je zchladíme studenou vodou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme fazole a opékáme je 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu opečeme dozlatova. Šťovík očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat a rozdělíme na talíře. Obložíme fazolemi s cibuli a před podáváním ozdobíme kostičkami opečené slaniny.
Příprava 35 minut, na osobu 350 kcal, 8 g bílkovin, 29 g tuků, 12 g sacharidů
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat