7. prosince 2009

Fazole se šťovíkem

pro 4 osoby: 500 g vyluštěných zelených fazolí, cibule, 2 lžíce oleje, 200 g zakysané smetany, sůl, pepř, 150 g plátků anglické slaniny, 100 g šťovíku

V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme do ní fazole a 5 minut je povaříme. Potom je zchladíme studenou vodou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme fazole a opékáme je 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu opečeme dozlatova. Šťovík očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat a rozdělíme na talíře. Obložíme fazolemi s cibuli a před podáváním ozdobíme kostičkami opečené slaniny.
Příprava 35 minut, na osobu 350 kcal, 8 g bílkovin, 29 g tuků, 12 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat