300 fazoli, 500 g cibule, sul, 150 g sadla, sladka paprika, petrzelova nat, 250 g porku, 20 g polohrube mouky, 2 vejce
Fazole prebereme, omyjeme, namocime a uvarime domekka. Mezitim na polovine uvedeneho mnozstvi sadla v zapekaci misce dozlatova usmazime na kolecka nakrajenou cibuli, primichame k ni mletou papriku a nasekanou zelenou petrzelku. Zvlast v hlubsi panvi na zbyvajicim sadle zpenime na kolecka nakrajany ocisteny porek a trochu jej podusime. Jakmile porek zmekne, pridame mouku, dobre promichame a jeste trochu povarime. K podudesenemu porku vmichame trochu umlete papriky a zbytek petrzelky, uvarene a scezene fazole a sul a pri michani fazole rozmelnime na kasi. Po zchladnuti do zmesi zamichame vejce a vytvorime male karbanatky, ktere nechame chvili odlezet. Potom osmazenou cibuli podlijeme trochou horke vody, povarime, naklademe na ni karbanatky a asi 15-20 minut je zapeceme pri vyssi teplote. Podavame s varenymi bramborami a sezonnim zeleninovym salatem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. prosince 2009
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat