800 g pórku, 4 vejce, 200 g tvrdého strouhaného sýra, 100 ml smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, strouhanka na vysypání a máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Omytý pórek povaříme v mírně osolené vodě dopoloměkka. Okapanou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nízké remoskové mísy. Rozklepnutá vejce, rozšlehaná se smetanou, strouhaným sýrem, špetkou muškátového oříšku, trochou soli a pepře, nalijeme na pórek. Zapékáme asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat