2 velké baklažány, středně velká cuketa, 200 g uvařeného nebo pečeného drůbežího masa, cibule, 300 ml rajčatové šťávy,vejce, vrchovatá lžička majoránky, 50 g tvrdého strouhaného sýra, 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Omyté baklažány podélně rozřízneme a vydlabeme vnitřky, které pokrájíme na kostičky. Vydlabané baklažány povaříme v mírně osolené vodě 5 minut, scedíme a osušíme. V kastrolu na dvou lžících oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a dužinu baklažánů. Mírně vše osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme za občasného míchání pod pokličkou.Potom vmícháme drobně pokrájené drůbeží maso, nastrouhaný sýr,rozšlehané vejce, majoránku a touto směsí naplníme vydlabané baklažány. Vložíme je do nízké mísy remosky, zakapeme rajčatovou šťávou smíchanou s jednou lžící oleje a pečeme v remosce asi 25 minut. Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat