300 g rýže, 600 g vepřové plece, cibule, 2 větší mrkve, 100 g mraženého hrášku, 50 g tvrdého strouhaného sýra,2 lžíce oleje, olej na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme maso nakrájené na malé kostičky a pod pokličkou dusíme. Po chvíli přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, vše mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme mezitím zvlášť. Rýži smícháme s podušeným masem, přidáme mražený hrášek a celou směs dáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky, povrch posypeme sýrem a zapečeme.Pokrm je hotový, když sýr začne na povrchu růžovět. Podáváme se zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat