500 g mražených fazolek, 500 g rajčat, cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml vývaru (i z kostky), trochu majoránky (nebo oregana či tymiánu), 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme s nasekaným česnekem na oleji v nízké míse remosky, pak vmícháme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, mírně osolíme a nepatrně opepříme. Po chvíli k nim přidáme fazolky, okořeníme oreganem, podlijeme trochu vývarem a podusíme je. Omáčka by měla být hustá. Podáváme jako přílohu k masům, drůbeži či rybám.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat