600 g mražené mrkve (Baby Carrots), 150 g anglické slaniny,50 g tvrdého strouhaného sýra, 0,5 bujonové kostky,špetka muškátového oříšku, 30 g másla, sůl, pepř
Mrkvičky dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, necháme 5 minut dusit, pak přidáme polovinu rozdrobené bujonové kostky,špetku muškátového oříšku, nepatrně pepře a dusíme ještě chvilku doměkka. Podušenou zeleninu necháme vychladnout a pak tvoříme svazečky ze čtyř mrkviček, které obalíme do plátku slaniny a dáváme na dno nízké mísy remosky. Na povrchu je posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme, dokud sýr nezačne růžovět. Tento pokrm je vhodný zejména jako příloha nebo předkrm.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Zapečená mražená mrkev s anglickou slaninou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat