350-400 g krátkých těstovin, menší (asi 750 g) květák,4 velká měkčí rajčata, cibule, 200 ml smetany, vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, trochu oregana,2 lžíce oleje, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Omytý a na růžičky rozebraný květák povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. V kastrole zpěníme na oleji nasekanou cibuli,přidáme scezený květák, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata,oregano, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Po chvíli vmícháme uvařené a scezené krátké těstoviny a společně chvilku dusíme.Pak celou směs dáme do máslem vymazané hluboké remoskové mísy, zalijeme smetanou smíchanou s vejcem, muškátovým oříškem a trochou soli a zapečeme, dokud povrch nezačne růžovět.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat