200-250 g fazolí, malá cibule, vejce, strouhanka na zahuštění, strouhanka na obalení, trochu hladké mouky, lžička majoránky, hrst petrželové natě, lžíce oleje na osmažení cibule, olej podle potřeby, sůl, pepř
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka a prolisujeme je. Do fazolové kaše vmícháme předem osmahnutou cibuli, vejce, trochu strouhanky na zahuštění, majoránku, nasekanou petrželovou nať,mírně vše osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme pomoučenýma rukama malé karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji v nízké míse remosky po obou stranách dozlatova.Podáváme s uvařenými brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat