300 g čočky, 30 g anglické slaniny, velká mrkev, velká cibule, 500 g rajčat, bujonová kostka, hrst petrželky nebo pažitky,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Přebranou čočku namočíme na 3 - 5 hodin. Drobně nastrouhanou mrkev a jemně nakrájenou cibuli osmahneme v hluboké míse remosky za občasného míchání na oleji dozlatova. Pak přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kterou osmahneme rovněž dozlatova. Nakonec vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, čočku i s 1 1 vody, v které se luštěnina máčela a v níž necháme rozpustit bujonovou kostku. Necháme vařit doměkka. Nakonec podle potřeby osolíme, opepříme a vodu necháme vydusit. Na talíři sypeme nasekanou zelenou natí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat