300 g rýže, 250 g klobásy, cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml vývaru (i z kostky), cibule, 6 velkých měkčích rajčat, špetka šafránu, špetka pálivé papriky (nenípodmínkou),hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Pokrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek zpěníme na oleji v hluboké míse remosky, vmícháme na kolečka nakrájenou klobásu,špetku šafránu a spařená, oloupaná, semen zbavená rajčata, mírně osolíme, opepříme a asi 6 - 8 minut podusíme. Potom přisypeme předem propláchnutou rýži a mícháme, až do sebe rýže vsákne omáčku. Přilijeme teplý vývar a vaříme rýži doměkka. Do hotového rizota vmícháme nasekanou petrželku a špetku pálivé papriky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat