4 velké kedlubny, 2 velké brambory, větší cibule, 3/4 l smetany, 100 g tvrdého strouhaného sýra, vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky, trochu strouhanky na posypání a máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Část pokrájených koleček kedluben vložíme do nízké remoskové mísy vymazané máslem a posypané strouhankou, nasypeme na ně drobně pokrájenou cibuli, pak poklademe plátky brambor a nakonec zbytek kedluben. Vše zalijeme smetanou smíchanou se sýrem, rozšlehaným vejcem, nasekanou petrželovou natí a ochucenou muškátovým oříškem, solí a pepřem. V remosce pak pečeme doměkka.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat