300 g rýže, 250 g mražených mořských plodů, cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml zeleninového vývaru (popř. z kostky), 1 dl bílého vína, 4 velká měkčí rajčata, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na oleji v hluboké remoskové míse osmahneme pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme mořské plody, které necháme chvíli podusit, pak zalijeme vínem, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, mírně osolíme, opepříme a 10 minut dusíme.Důkladně propláchnutou rýži vmícháme do omáčky, zalijeme vývarem a vaříme ji doměkka. Vývar nakonec necháme co nejvíc vydusit. Podáváme sypané zelenou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat