300 g rýže, 4 tenké plátky slaniny, cibule, paprika,300 g rajčat, trochu worcesterské omáčky, špetka cukru,100 g strouhané nivy, sůl, pepř
V rozehřáté hluboké míse remosky necháme osmahnout plátky slaniny,kterou pak vyjmeme, a ve zbývajícím tuku zpěníme za občasného míchání jemně nasekanou cibuli a na proužky pokrájenou papriku. Potom přidáme důkladně propranou rýži, a když se trochu osmahne, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, vše zalijeme 500 ml vody, vmícháme špetku cukru, několik kapek worcesterské omáčky a necháme vařit doměkka. Když se voda vstřebá a rýže je hotová, vmícháme do ní drobně pokrájenou osmahnutou slaninu, nastrouhanou nivu, podle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě 3 - 5 minut v zakryté remosce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. června 2012
Zapečené rizoto z anglickou slaninou,zeleninou a nivou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat