4 dužnaté (nejlépe různobarevné) papriky, 500 g jakéhokoli mletého masa (vepřové, hovězí, kuřecí, anebo i uvařené či opečené maso), 2 cibule (nebo 2 pórky), 50 g slaniny, vejce, strouhanka na zahuštění, 1-2 lžíce krupice, 4 vrchovaté lžíce rajčatového protlaku, 150 ml vývaru (popř. z kostky), 3 stroužky česneku, špetka strouhaného muškátového oříšku, několik kapek worcesterské omáčky, lžička oregana nebo majoránky (či jiné koření podle chuti), hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
V nízké míse remosky zpěníme na oleji pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, a když zesklovatí, přidáme maso a necháme je za občasného promíchání osmahnout. Pak maso nepatrně osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka. Šťávu necháme nakonec vydusit. Do vychladlého masa vmícháme rozšlehané vejce, strouhanku, krupici a touto směsí naplníme papriky, u nichž předem odkrojíme vršky, které předem očistíme. Na dno hluboké mísy remosky dáme drobně pokrájenou slaninu, zakapeme rajčatovým protlakem, papriky poklademe vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme tak dlouho, aby si papriky zachovaly barvu a zůstaly trochu křupavé. Podáváme s vařeným bramborem, rýží, nebo i pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat