800 g svíčkové, 50 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, několik zrnek celého pepře a nového koření, 2 bobkové listy, 200 ml kysané smetany (popř. bílého jogurtu), lžička hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl
Odblaněné maso prošpikujeme na proužky pokrájenou slaninou a mírně osolíme. Na oleji v hluboké míse remosky zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme omytou, na kolečka pokrájenou zeleninu a krátce podusíme. K zelenině vložíme maso, které po všech stranách opečeme, potom přidáme koření, podlijeme trochu vodou a za občasného podlévání šťávou pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme,uložíme na teplé místo a do šťávy přidáme trochu mouky, rozmíchané předem v malém množství vody, a krátce povaříme. Do prolisované omáčky vlijeme pak smetanu anebo dietnější jogurt,popřípadě dosolíme; nakonec vložíme maso a společně ještě prohřejeme.Maso podáváme zvlášť pokrájené na plátky, omáčku v omáčníku.
Přílohou jsou houskové knedlíky, brusinky a plátek citronu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat