3 středně velké cukety, 2 větší jablka, 2 cibule, 2 papriky (pokud možno různobarevné), 4 měkčí rajčata, několik lístků čerstvé bazalky (nebo lžička sušené), 2 stroužky česneku, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Omyté cukety pokrájíme na kostičky, papriky na jemné proužky a vmícháme je do hluboké mísy remosky, ve které předem necháme zpěnit na oleji jemně pokrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.Zeleninu podusíme dopoloměkka, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, oloupaná, jader zbavená a na kousky pokrájená jablka, mírně vše osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Podáváme s vařeným bramborem, čerstvým pečivem či jako přílohu k masu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat