kuře, 3 lžíce oleje, lžička grilovacího koření, sůl
nádivka: 200 g čerstvých hub, vejce, 2 (celozrnné) rohlíky nebo housky, asi 100 ml mléka, malá cibule, 0,5 lžičky tymiánu, hrst nasekané petrželové natě, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje,sůl, pepř
Kuře vně i uvnitř omyjeme, osolíme a naplníme nádivkou. Kuře vložíme do rozpáleného oleje do hluboké mísy remosky, potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením a pečeme za občasného potírání ochuceného oleje a nepatrného podlévání vodou doměkka.Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Nádivku připravíme tak, že na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, mírně je osolíme, opepříme a necháme je dusit doměkka. Když vychladnou, přidáme k nim v mléce rozmočené rohlíky nebo housky, nasekanou petrželku, tymián a touto směsí kuře naplníme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat