300 g rýže, 600 g kedluben, cibule, 2 stroužky česneku,250 ml smetany, 2 vejce, hrst petrželky, trochu strouhanky,100 g tvrdého sýra, lžíce oleje, olej na vymazání mísy,sůl, bílý pepř
Oloupané kedlubny pokrájené na kostičky přidáme k drobně nakrájené a předem na oleji zpěněné cibuli a nasekanému česneku, mírně osolíme, opepříme, podlijeme nepatrně vodou a podusíme dopoloměkka. Mezitím uvaříme běžným způsobem rýži, kterou promícháme s podušenými kedlubnami, jemně nasekanými kedlubnovými lístky, nasekanou petrželkou a 2 lžícemi nastrouhaného sýra. Rizoto vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a dáme asi na 25 minut zapéct, dokud vejce neztuhnou. Na talíři sypeme rizoto zbývajícím nastrouhaným sýrem. Obměna: Do rizota můžeme přidat na kostičky nakrájené vařené uzené maso nebo kousky jiného vařeného či pečeného masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat