kuře, 3 lžíce oleje, sůl
nádivka: 3 vejce, 3 (celozrnné) housky, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g másla, nastrouhaná kůra z citronu,trochu strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky, sůl
Omyté a vně i uvnitř osolené kuře naplníme nádivkou, vložíme do rozpáleného oleje do hluboké mísy remosky a pečeme doměkka.Občas kuře během pečení nepatrně podléváme vodou. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem nebo podušenou zeleninou. Vhodný je také kompot.
Nádivku připravíme tak, že máslo utřeme do pěny, přidáme za stálého míchání žloutky, drobně pokrájené housky, které předem navlhčíme v mléce, citronovou kůru, muškátový oříšek, zelenou nať a nakonec přidáváme střídavě mandle a ušlehané bílky. Touto směsí kuře naplníme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat