600 g měkčích rajčat, 3 středně velké cukety, 3 cibule, 2 mrkve, konzerva kukuřice (asi 400 g), 2 stroužky česneku, několik lístků čerstvé bazalky (nebo lžička sušené), 100 g vypeckovaných konzervovaných oliv, hrst petrželky, lžička kari koření, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Omyté cukety a očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno a s prolisovaným česnekem zpěníme na oleji v hluboké remoskové míse. Pak přidáme cukety s mrkví a podusíme.Je-li třeba, podlijeme trochu vodou. Když zelenina trochu změkne, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme kari kořením, mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na poslední chvíli přimícháme scezenou kukuřici, olivy, nasekanou bazalku a se zbývající zeleninou už jen prohřejeme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať. Podáváme jako přílohu k masům či drůbeži, nebo jako samostatný pokrm s chlebem anebo s vařenými bramborami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat