8 stejně velkých cibulí, 100 g měkkého salámu (nebo šunky, šunkového salámu či vařeného uzeného masa),250 ml bešamelové omáčky , 50 g tvrdého strouhaného sýra, strouhanka na posypání, 50 g másla, sůl, pepř
Oloupané cibule povaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme pak okapat. Rozpůlíme je, lžičkou opatrně vydlabeme a vykrojené vnitřky drobně pokrájíme. Přidáme je do bešamelu smíchaného se šunkou nakrájenou na kostičky, nastrouhaným sýrem a trochu osolíme a opepříme. Touto směsí cibule naplníme a vložíme do nízké mísy remosky vymazané máslem. Povrch cibulí posypeme strouhankou a navrch dáme kousky zbývajícího másla. Pečeme v remosce asi 10 až 15 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme buď jako samostatný pokrm s chlebem, nebo jako přílohu k masu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat