4 velké cibule, 2 lžíce pískového (popř. hnědého) cukru, několik kapek octa, 3 lžíce oleje, sůl
Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a dáme do nízké mísy remosky s předem rozpáleným olejem. Za občasného promíchání dusíme cibuli doměkka. Je-li třeba, podlijeme ji velice nepatrně vodou. Pak vmícháme cukr, trochu soli, zakryjeme víkem a počkáme,až trochu cibule zkaramelizuje. Nakonec ochutíme trochu octem. Podáváme jako přílohu k masům. Poznámka: Takto upravená cibule chuťově připomíná podušené zelí, a můžeme tudíž tuto zeleninu v mnoha případech i podávat místo zelí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat