400 g brambor, 200 g mraženého špenátu, 150 g míchané mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), velká cibule, lžíce oleje,4 vejce, 200 g strouhaného eidamu, 1-2 lžičky majoránky, špetka muškátového oříšku, máslo a strouhanka na vysypání alobalu,lžíce oleje, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, oloupeme a vychladlé nahrubo nastrouháme. V kastrolu na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme špenát a podusíme jej. Když se rozmrazí,přidáme mraženou míchanou zeleninu, mírně osolíme, opepříme a dusíme několik minut. Brambory smícháme s podušenou zeleninou,přidáme rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, majoránku, muškátový oříšek a ze směsi utvoříme šišku, kterou zabalíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného alobalu, který na několika místech propíchneme párátkem, aby mohla unikat pára, vložíme do hluboké mísy remosky a pečeme asi 70 minut. Alobal pak odstraníme a sekanou nakrájíme na plátky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvý salát. Sekanou můžeme podávat i vychladlou jako pohoštění.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Sekaná z mrazené zeleniny pečená v alobalu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat