300 g čočky, 250 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů),4 velká rajčata, cibule, 2 velké stroužky česneku, 2 vejce,100 ml mléka, lžička sladké mleté papriky, lžička mletého kmínu, hrst petrželky, strouhanka na vysypání mísy, strouhanka
na posypání pokrmu, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy,sůl, pepř
Předem namočenou čočku dáme vařit doměkka. Na závěr ji osolíme.Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek s kmínem,přidáme očištěné, pokrájené houby, mírně osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Jakmile pustí šťávu, vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a dál dusíme společně doměkka. Podušené houby smícháme s čočkou, sladkou paprikou, zelenou natí, přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s mlékem a směs vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky. Čočku posypeme strouhankou a zapečeme asi na 30 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat