květák (asi 700 g), 4 plátky toastového sýra, 100 g strouhaného sýra, 200 ml smetany, vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Omytý a na růžičky rozebraný květák povaříme v mírně osolené vodě dopoloměkká. Vložíme jej pak do nízké mísy remosky vymazané máslem a poklademe jej pokrájenými kousky toastového sýra.Vše zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a strouhaným sýrem, muškátovým oříškem, solí a pepřem a necháme zapékat asi 25 minut, dokud povrch nezačne růžovět. Podáváme s vařeným bramborem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat