4 vepřové plátky (po 150 g), 200 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), 200 ml kysané smetany, 300 g hladké mouky,hrst kopru, několik kapek octa, lžíce másla na podušení hub,2 lžíce oleje, sůl
Naklepané a osolené vepřové plátky vložíme do rozehřátého oleje a v nízké míse remosky je opečeme po obou stranách. Plátky pak vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vody a chvíli povaříme. Maso vrátíme do remosky, vmícháme smetanu,na másle předem podušené houby a omytý, pokrájený kopr, ochutíme octem, povaříme do bodu varu a pak ihned podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené brambory nebo rýže.
Obměna: Místo vepřových plátků můžeme pokrm připravit z kuřecího nebo krůtího masa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat