4 větší kedlubny, 200 g mletého masa, 2 vejce, menší cibule,2 stroužky česneku, 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 25 g másla, 2 lžíce oleje, lžička oregana, sůl, pepř
Oloupané kedlubny povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Potom seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme. Na oleji zpěníme cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání osmahneme dohněda.Mezitím vršky kedluben jemně pokrájíme. Pak je smícháme s osmahnutým masem, vejci, nasekanou petrželkou, oreganem a směsí naplníme vydlabané vnitřky kedluben. Vložíme je do nízké remoskové mísy předem vymazané máslem, kedlubny posypeme sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a zapečeme je. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat