600 g vykostěných kachních prsíček, 2 lžíce strouhaného zázvoru,4 plátky konzervovaného ananasu, 2 pórky, cibule, 3 mrkve,2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce suchého vermutu, lžička kukuřičné moučky,2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Mírně osolená kachní prsíčka poprášíme moukou a na rozpáleném oleji v nízké remoskové míse je osmahneme po obou stranách dohněda. Pak je vyjmeme a uložíme v teple. Ve zbylé šťávě osmahneme krátce za občasného míchání nastrouhaný zázvor, přidáme drobně pokrájený pórek, cibuli a mrkev. Zeleninu společně osmahneme a vrátíme prsíčka zpět. Vmícháme sójovou omáčku, špetku cukru, rajčatový protlak, podlijeme vínem a 200 ml vody a zeleninu s prsíčky podusíme doměkka. Prsíčka opět vyjmeme. Vmícháme kukuřičnou moučku rozmíchanou v trošce vody, na kostičky pokrájený ananas, prsíčka dáme zpět a společně prohřejeme.Podáváme s rýží. Obměna: Místo kachních prsíček můžeme použít kuřecí nebo krůtí prsa.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat