5 větších čekankových puků, 150 g tvrdého (nejlépe uzeného) strouhaného sýra, citron, 50 g másla, sůl, pepř
U omytých čekankových puků odřízneme koštalek a povaříme je 15 minut ve vodě okyselené citronem. Nízkou mísu remosky vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou čekanku, osolíme, nepatrně opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem, na povrch poklademe kousky zbývajícího másla a pečeme v remosce asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
20. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat