4 porce vykostěných kuřecích prsíček, 2 větší různobarevné papriky, 100 g anglické slaniny, cibule, 4 větší brambory,2 lžíce rajčatového protlaku, 400 ml vývaru (i z kostky),lžíce hladké mouky, trochu majoránky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v hluboké remoskové míse.Pak kuřecí maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylé šťávy dáme na kostičky pokrájenou slaninu, necháme ji trochu osmahnout, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěné na proužky pokrájené papriky a krátce je osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, majoránku, na malé kostky pokrájené brambory,zalijeme vývarem, mírně osolíme a dusíme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme do remosky kuřecí prsíčka a podusíme společně.Je-li třeba, podlijeme ještě vývarem. Když brambory a maso změkne, vyjmeme kuřecí prsíčka a šťávu zahustíme lžící mouky, kterou jsme předem rozmíchali v trošce vývaru, přidáme nasekanou zelenou nať a krátce povaříme do zhoustnutí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat