12. dubna 2012

Znojemská plec v papiňáku

3/4 kg vepřové plece, cibule,hrst čerstvých hub /mohou být i žampiony/, pepř, sůl, drcený kmín, 4 stroužky česneku, 2 kostky  Šťáva na vepřové maso, tmavá jíška na zahuštění, lžíce hladké mouky,4 kyselé okurky

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme,  posypeme hladkou moukou a rukou promícháme. V papiňáku zpěníme cibulku, přidáme nakrájené houby a na plátky nakrájený česnek. Vložíme maso, opečeme ze všech stran, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme obě kostky šťávy, kmín, uzavřeme hrnec a dusíme asi 20 minut od začátku syčení. Hrnec otevřeme, zahustíme jíškou, dochutíme solí a nakonec přidáme nakrájené okurky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat